KÖRKORT

Boka körkortsutbildning

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

  Körkort

  Det är kul att de flesta av våra elever klarar uppkörningen efter sin körkortsutbildning hos oss på Rembjers Trafikskola. Det är ett kvitto på att vår utbildningsmodell fungerar och att våra elever lär sig rätt sätt att agera i trafiken, utan att missa någonting eller lära sig fel. Hos oss träffar du erfarna trafikskolelärare med gedigen utbildning och rätt känsla för att lära ut. Våra trafikskolelärare är noga med att alla viktiga moment i bilkörningen inkluderas i din utbildning. Likaså, guidas eleven dels för att inte missa viktiga moment, men även så att momenten görs i rätt ordning. På Rembjers Trafikskola är det otroligt viktigt för oss att utbildningen är anpassad till just din nivå.

  Körkort

  I början av din körkortsutbildning blir du erbjuden en PUP (Personlig Utbildnings Plan). I din personliga utbildningsplan ingår en ungefärlig planering över din väg till ditt körkort. För att utnyttja din egen tid så effektivt som möjligt är det bra att både teori och körning ligger i fas. Teorin ger dig kunskaperna och grunderna för vad du ska och inte ska göra bakom ratten. På Rembjers Trafikskola kan vi bland annat erbjuda en bred variation av teoriböcker, men även ett stort utbud av teori online. Vår utbildningsplan ligger till grund för körlektionera som genomförs här på skolan. Utbildningsplanen är uppdelad i tre olika steg som vi har kallat Grund, Stad och Landsväg.
  Naturligtvis är ingenting ristat i sten, men beräknat på din tidigare kunskapsnivå (om du övningskört innan), och den tid du planerar att lägga ned på teori och övningskörning kan en ganska precis utbildningsplan läggas upp.

  Du kan likna en personlig utbildningsplan med en karta till målet, så att du inte “kör i blindo”.
  Din Personliga utbildningsplan är en guide, en planeringskalender, där du och din lärare ser i detalj, steg för steg hur du kommer närmare målet att ta körkort, inom vilken tidsperiod, och inom vilka kostnadsramar.

  Logga in på Elevcentralen

  Körkort

  Stegen till körkort

  Först måste du ha ett körkortstillstånd
  När du kommer till oss för första gången hjälper vi dig att ansöka om körkortstillstånd. Du fyller i en hälsodeklaration och vi hjälper dig med synprövningen här på skolan. Ta med legitimation, glasögon och linser då vi behöver kolla synen både med och utan.

  Körkortstillståndet gäller i fem år.
  Du kan även ansöka om körkortstillstånd på egen hand innan du kommer till oss.

  Du utnyttjar tiden du övningskör mest effektivt om du varvar teori med praktik. Teorin ger dig kunskaperna och grunderna för vad du ska och inte ska göra bakom ratten. På Elevcentralen kan du plugga teori i mobilen och vi tillhandahåller böcker, övningshäften, datorskrivningar, trafikvideos med mera.

  Läs mer om appen Körkort nu med Elevcentralen.

  Redan i början på din körutbildning blir du erbjuden en PUP (Personlig Utbildnings Plan) där både teori- och körutbildning ingår. Du får en vägvisare så du lättare kan planera både körning och teori samt när vi bokar teori och körprov. Dina körlektioner följer vår utbildningsplan uppbyggd på tre steg, grund, stad och landsväg.

  Du kan börja övningsköra från det att du fyllt 16 år.

  Parallellt med körutbildningen på skolan rekommenderar vi dig att mängdträna privat med din handledare om du har möjlighet. Repetera och praktisera det du gått igenom på teori- och körlektioner för att spara både tid och pengar.
  Om du väntar för länge mellan utbildningstillfällena är det troligare att du tappar en del av det du lärt dig allt eftersom tiden går och får repetera onödigt många gånger. Vår intensivutbildning är samma som den vanliga utbildningen. För dig som har en eller flera veckor som du kan koncentrera på ditt körkort rekommenderar vi att tillsammans med trafikskolan intensifiera tempot på hur du övningskör, mängd tränar och pluggar teori.

  Läs mer på sidan Intensivutbildning

  Om du skall övningsköra eller mängdträna privat måste du och din handledare sedan den 1 januari 2006 ha genomgått en Obligatorisk introduktionsutbildning för handledare och elev vid privat övningskörning, behörighet B.

  Den så kallade Handledarkursen tar ca. 3 timmar och 30 minuter och kostar från 299 :-/person på vardagar på helger tillkommer ett helgtillägg..
  Exempel på vad som diskuteras är:
  Nollvisionen, rättigheter och skyldigheter för elev, handledare och trafiklärare, pedagogiska råd och tips för handledaren, EcoDriving, risker, om olyckan är framme, unga förares inblandning i olyckor, cirkulationsplats och liknande, med mera.

  Köp gärna till Handledarboken för att bli ännu effektivare hemma.
  Vi rekommenderar alla som ska ta körkort att varva lektioner på trafikskolan med mängdträning med en handledare.

  Riskettan är en kort obligatorisk utbildning du måste gå om du ska ta körkort.
  Riskkursen tar 3 timmar och 20 minuter med rast emellan i anspråk – och är en interaktiv utbildning där du skall agera och diskutera själv om trötthet, alkohol, droger och andra riskfyllda beteenden i trafiken.

  Mot slutet av din körskoleutbildning skall du genomgå den obligatoriska halkbaneutbildningen. Våran skola anlitar Bromma och Gillinge Halkbana.
  Denna utbildning ger dig kunskap om hur du hanterar bilen i halt väglag, både teoretisk och praktisk tillämpning.

  Du kan läsa mer om riskutbildning och se en interaktiv Sverige karta med alla halkbaneutbildare på vår special sajt riskutbildning.com

  Från 1 mars 2020 planerar Trafikverket att ändra bokningsregler.

  Vad kommer de nya reglerna innebära för mig som ska ta körkort?

  Du kan välja hur du vill boka dina prov, till exempel bara boka kunskapsprovet eller både kunskapsprovet och körprovet.
  Du ska alltid göra kunskapsprovet först.
  När du gjort ett godkänt kunskapsprov för behörighet B är det giltigt i 4 månader. Kunskapsprovets giltighetstid för övriga behörigheter förändras inte.
  Du får inte göra körprovet om du inte har ett godkänt kunskapsprov eller om giltighetstiden gått ut.
  Om ditt kunskapsprov inte är godkänt då du ska göra ditt körprov, måste du avboka eller omboka körprovet. Det behöver du göra senast 24 timmar innan provet, annars måste du betala avgiften för körprovet.
  Du kan läsa mer på https://www.trafikverket.se/korkort-nyaregler

  Om du inte kan komma på en bokad körlektion måste du avboka den via elevcentralen senast arbetsdagen innan före kl. 13.00 eller ringa receptionen under ordinarie öppettider för att slippa betala för lektionen.
  Vid akut sjukdom efter kl. 13:00 behöver du visa upp läkarintyg inom två veckor för att lektionen ska krediteras.

  Här finns vi

  Rembjers Trafikskola
  T-SOLNA CENTRUM
  Centralvägen 17
  171 68 SOLNA
  Telefon: 08-832 855, 08-82 86 71
  E-mail: info@rembjer.se
  Öppet:
  Måndag-torsdag 15:00-18:00
  Fredag 12:00-15:00

  Börja lära dig köra bil idag

  Ring oss och boka din första körlektion

  • 08-83 28 55
   08-82 86 71