Körlektioner i Solna

för dig som har tid över och lust att satsa!

Körlektioner i Solna

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

  Körlektioner i Solna

  Det är kul att de flesta av våra elever klarar uppkörningen efter sin körkortsutbildning hos oss. Det är ett kvitto på att vår utbildningsmodell fungerar och att våra elever lär sig rätt sätt i trafiken, utan att missa någonting eller lära sig fel.
  Hos oss träffar du erfarna trafikskolelärare med gedigen utbildning och rätt känsla för att lära ut alla viktiga moment i bilkörning i rätt ordning anpassad till just din nivå.

  Vi tar även emot elever som mestadels kör privat och erbjuder speciella privatistpaket som innehåller teori och några körlektioner inför ditt teori- och körprov.

  Vår utbildningsmodell bygger på ”De tre stegen till körkort” som är godkänd av Transportstyrelsen.
  Redan under någon av dina första körlektioner hos oss gör vi en Personlig Utbildnings Plan (PUP) där både teori- och körutbildning ingår. Dina körlektioner följer i stort ett etablerat mönster bestående av 3 inlärningssteg. Hur många lektioner som behövs inom varje steg varierar och självklart tar vi även hänsyn till din tidigare eventuella erfarenhet. Nedan kan du se vilka moment som ingår.

  Steg 1 Grunder
  Övning 11-20
  11 Körställning
  12 Kryp och styr
  13 Växla och broms
  14 Lutning
  15 Backa
  16 Säkerhetskontroll
  17 Samordning, motorik, miljö
  18 Grundläggande stadstrafik
  19 Läraren kontroll grunder
  20 Järnvägskorsning och liten landsväg

  Steg 2 STAD
  Övning 21-29
  21 placering fler körfält
  22 trafikljus med och utan pilar
  23 cirkulationsplats
  24 körfältsbyte
  25 parkering
  26 vändning
  27 samordning, seende, miljö följa skyltar
  28 tillämpning stadstrafik
  29 Lärarens kontroll stadstrafik.

  Steg 3 Landsväg
  Övning 30-39
  30 landsväg
  31 grusväg
  32 infart med acceleration
  33 avfart, avtömning
  34 vändning
  35 motorväg
  36 omkörning och kurvteknik
  37 samordning, seende miljö
  38 tillämpning landsväg
  39 Lärarens kontroll landsväg

  Hur mycket kostar ett körkort?
  Det här är nog den vanligaste frågan vi får här på skolan.
  Och visst hade det vara enklast för alla om det gick att sätta en prislapp på ett körkort. Dessvärre är frågan svår, för att inte säga omöjlig att svara på.
  Vi är alla olika och har med oss olika förutsättningar och erfarenheter i bagaget, vilket också påverkar kostnaden för ett körkort. Vi vill att du ska veta att vår målsättning är att arbeta effektivt och målinriktat utan att ge avkall på något av de moment som krävs. Att ta körkort handlar om så mycket mer än att ha ett körkort i plånboken. I slutändan ska du känna dig trygg och säker när du sätter dig bakom ratten, och veta vilka regler som gäller i trafiken både teoretiskt och praktiskt.

  Nedan ser du vår prislista på teori och körlektioner.
  Senast uppdaterad 28 februari 2022.

  Teori
  Riskettanboken 100:-
  Handledarboken 100:-
  Körkortsboken 420:-
  Bokpaket (inkl. vägmärkestest) 840:-
  Bokpaket lättläst 1150:-
  Bokpaket engelska 1050:-

  Körlektioner
  70 min 1320:-
  70 min kväll/helg 1590:-

  Intensivkörning
  1 vecka (4 lektioner/vecka) 70 min 4.995:-
  2 veckor (4 lektioner/vecka) 70 min 9.990:-
  4 veckor (4 lektioner/vecka) 70 min 19.900:-

  Övriga moment
  Landsvägskörning (ca 4 timmar) 2600:-
  Riskettan 1250:-
  Risktvåan 2240:-
  Utbildningskontroll 1590:-
  Lån av bil och lärare vid körprov 1590:-
  Anmälningsavgift (inkl. inloggning till Nya Elevcentralen) 250:-

  Utöver ovanstående kostnader tillkommer Trafikverkets obligatoriska avgifter för körkortstillstånd, kunskapsprov, körprov och tillverkning av körkort.

  Du som är arbetslös och uppfyller vissa villkor kan få låna pengar från CSN för att kunna ta B-körkort. Läs mer på CSN.

  Du kan avbetala räntefritt med finansiering från Resurs.

  Du kan avbetala räntefritt med finansiering från Wasa Kredit
  Vi hjälper till med ansökan!

  Avbokning utan avgift godtas endast enligt gällande avbokningsregler och endast via elevcentralen eller personlig kontakt (telefon eller på plats i receptionen). Varken telefonsvarare eller mejl godkänns p.g.a. den tvist som kan uppstå om vi inte kan hänvisa till vem som mottagit din avbokningsinformation.

  Avbokningsregler
  • Körlektion: 1 vardag innan, senast kl. 13.00
  • Landsväg, utbildningskontroll: 2 vardagar innan, senast kl. 13.00
  • Teori- och körprov: 2 vardagar innan, senast kl. 12.00
  • Kurser (Riskettan, Handledarkurs): 3 dagar innan bokat datum.

  Sent återbud och sjukdom
  Om du blir sjuk är det viktigt att du avbokar körlektionen. Om du avbokar din körlektion försent (senare än kl. 13:00 arbetsdagen innan) och kan styrka att du gjort avbokningen på grund av sjukdom eller liknande omständigheter. Sjukdom skall alltid styrkas med ett bifogat intyg som grundar sig på en medicinsk bedömning från sjukvården. Det skall uppvisas för oss inom två veckor för att du skall få debiterad lektion/kurs tillgodo vid sen avbokning. Vi förbehåller oss rätten att verifiera intyg som ej är utskrivna av läkare/sjukvårdsinrättningar.

  Utandningsprov
  I enlighet med STRs krav tillämpar vi utandningsprov inför lektioner. Skulle ditt utandningsprov bli underkänt får du ej köra din bokade lektion, men måste betala för den bokade tiden.

  Anmälningsavgift
  Anmälningsavgift tillkommer utöver lektions- och paketkostnader om inget annat angetts i prislista eller annons.

  Kunskapsprov & Körprov
  Vi hjälper dig att boka en tid för körkortsprov hos Trafikverket. Observera att den tid du tilldelas för kunskaps- och körprov endast är preliminärbokad fram till dess att du är godkänd på din utbildningskontroll. Är du inte godkänd på ”plugga” och 10 slutprov på elevcentralen senast 1 vecka innan bokat kunskapsprov, flyttas tiden för provet fram. Det innebär att även körprovet kan ändras då kunskaps- och körprov bokas som ett sammanhållet körkortsprov.

  Återbetalning
  Alla kurser, körlektioner och paket måste utnyttjas inom ett år från inköpsdatum. Ej använda produkter förfaller annars. Återbetalning av innestående saldo sker utan kostnad under förutsättning att du tagit ditt körkort med oss. Vid avbokning eller annan avbeställning tillämpas STRs praxis angående ersättning och återbetalning vid avbeställning. Därvid gäller att trafikskolan i enlighet med det som sägs i p. 3 och 4 (i STRs praxis) har rätt att ta ut en administrationskostnad om tio procent av kursavgiften.
  Återbetalning av ej nyttjad produkt eller kurs gäller ej om produkten eller kursen ingår i ett paket. Det vill säga i det fall då du redan har köpt produkten eller utfört kursen hos oss eller en annan utbildare vid ett tidigare tillfälle. I det fall en premie ingår i något av våra lektionspaket drar vi av värdet på premien innan återbetalning sker. Detta gäller endast för de som redan mottagit eller hämtat ut premien. Om värdet på kvarvarande saldo understiger premiens värde återbetalas ingenting.
  Om du vill ångra ett köp återbetalas beloppet till fullo, under förutsättning att du kontaktar oss och att eventuella bokningar avbokas i enlighet med övriga villkor. Förbrukningsvaror såsom teorimaterial och körkortsfrågor återbetalas ej. Återbetalning sker avgiftsfritt via bank och kan ta upp till 30 dagar.

  Ångerrätt e-handel
  Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Enligt 4 § i denna lag gäller inte ångerrätten distansavtal om bland annat:
  • En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
  • En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.
  • En förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat program och förseglingen har brutits.
  Ångerrätt gäller inte företag, samt endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund, utan att denne reagerar på att produkten ser använd ut. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med kundtjänst innan du skickar tillbaka varor.
  Ångerrätten omfattar inte varor som inhandlas på våra skolor, utan avser endast e-handel.

  Vid åberopande av ångerrätt:
  • Meddela vår kundtjänst inom 14 dagar från det att du har mottagit hela eller delar av beställningen eller att du avser utöva din ångerrätt.
  • Returnera varan komplett i produktkartong, om möjligt med ursprungligt emballage, snarast efter att du meddelat oss om att avtalet frånträds. (Annat ytteremballage går givetvis bra det också, så länge som varan inte riskerar att skadas i transport).
  • Bifoga kontouppgifter för återbetalning. Återbetalning sker inom 30 dagar från det att varan mottagits av oss.
  • Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör ska finnas med i returen.
  Vi förbehåller oss rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen är inkomplett. Vi löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

  Minderårig
  För minderåriga elever krävs målsmans medgivande för att de skall få köpa tjänster av oss.

  Delbetalning
  Avbetalningsmöjlighet finns genom räntefri finansiering från Wasa Kredit eller Resurs. Kundtjänst hjälper till med ansökan.

  Avvikelser och undantag
  Vi reserverar oss för att olika villkor kan förekomma i samband med kampanjer, prisjusteringar och andra ändringar i våra villkor avseende betalningar och återköp.

  Avtalsförändringar
  Avtalsförändringar aviseras genom att du åter måste godkänna våra villkor trots att du gjort det tidigare.
  Får du en ny begäran om att godkänna våra villkor, rekommenderar vi dig att läsa igenom dem innan du godkänner dem på nytt, så du vet vilka förändringar som gjorts.

  § FORCE MAJEURE
  Odenplans Trafikskola AB friskriver sig från avtalets åtaganden, då yttre eller extrema faktorer, hinder som står utom vår makt och som vi inte hade kunnat räkna med eller förutse, påverkar vår möjlighet att genomföra våra åtaganden utan återbetalning eller ersättningskrav från kunden.

  Vi är anslutna till STR (www.str.se).

  För att boka körlektioner online, logga in på Elevcentralen
  För att kunna göra detta så krävs det att du är en registrerad elev på vår skola.

  Körlektioner i Solna

  Börja lära dig köra bil idag

  Ring oss och boka din första körlektion

  • 08-83 28 55
   08-82 86 71