Privat övningskörning i Solna

för dig som har tid över och lust att satsa!

Privat övningskörning i Solna

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

  Privat övningskörning i Solna

  Att övningsköra privat är ett bra komplement till skolans utbildning. Det ger dig mer körvana och möjlighet att få fler timmar bakom ratten. Fördelen med att ha en trafikskola i ryggen är att våra erfarna utbildare kan se när det är dags att öka svårighetsgraden i utbildningen. Om du inte lär dig rätt saker i rätt ordning hamnar du lätt i farliga situationer för tidigt i utbildningen.

  Tillhör du dem som väljer att mestadels köra privat rekommenderar vi skolans olika privatistpaket där både teoriutbildning och några körlektioner samt teori- och körprov ingår. En bra start brukar vara att börja med några lektioner hos oss för att sedan fortsätta på egen hand hemma. Det är en fördel om din privata handledare har möjlighet att vara med i bilen under körlektionerna. Läraren kan då ge tips och råd för hur ni tillsammans ska gå vidare med träningen hemma.

  Väljer du att köra upp som privatist kan det kännas tryggt att avsluta med några lektioner hos oss innan det är dags för uppkörning. Tänk på att bilen du kör upp med måste ha så kallat dubbelkommando, det vill säga färdbroms för framsätespassageraren om du inte hyr en bil från Trafikverket.

  Förarprovskontoret i Sollentuna har följande bilar (2019-12-18):Passat kombi 2,0 TDI diesel (manuell), Golf halvkombi 1,5 TSI bensin (manuell), E-golf halvkombi elbil (automat), Toyota Auris kombi hybrid (el/bensin)(automat)

  Här kan du själv kolla vilka bilar Trafikverket har på de olika förarprovskontoren: Trafikverkets bilar

  Det här krävs av dig vid Privat övningskörning

  Oavsett om du vill övningsköra privat eller i trafikskola krävs att du som elev har körkortstillstånd. Du ska alltid ha med dig ditt körkortstillstånd, bevis på att handledaren är godkänd från Transportstyrelsen och övningskörningsskylt på bilen när du är ute och övningskör med din handledare.

  Det här krävs av din handledare vid Privat övningskörning

  För att bli handledare vid privat övningskörning för B-körkort krävs att du:

  1. Du har fyllt 24 år.
  2. Din elev har ett giltigt körkortstillstånd
  3. Du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil.
  4. Du har ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land. Du ska ha haft behörighet för det fordon som ni ska övningsköra med under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren.
  5. Har vana och skicklighet att köra den aktuella fordonstypen.

  Ett handledarbevis gäller i fem år så länge körkortet inte blir återkallat. Du måste sen göra en ny ansökan och bli godkänd på nytt, om du vill fortsätta att vara handledare.

  Du kan inte bli handledare

  • om ditt körkort varit återkallat mer än tre månader under de senaste tre åren på grund av att du brutit mot en viktig trafikregel, exempelvis fortkörning eller kört mot rött ljus
  • om ditt körkort varit återkallat någon gång under de senaste tre åren på grund av rattfylleri, opålitlighet ur nykterhetssynpunkt eller grova brott
  • om ditt körkort under de senaste tre åren gällt med villkor om alkolås
  • om du redan har 15 giltiga godkännanden som handledare.

  Introduktionsutbildning för handledare

  Rembjers Trafikskola är godkänd av Transportstyrelsen när det gäller att anordna introduktionsutbildning för handledare. Vi håller regelbundet kurser som omfattar ca 3 och en halv timme inkl. två korta avbrott för fika. utbildningen som kostar från 299 kr/person på vardagar.

  Kompletterande information hittar du på handledarutbildning.se

  Glöm inte bort att du som handledare ensam räknas som ansvarig förare när ni övningskör!

  Vilket privatistpaket passar dig?

  Privatistpaketet är ett smart utbildningsalternativ för dig som oftast övningskör privat men ändå vill känna att du är på rätt väg. Privatistpaketet finns i tre olika varianter där maxipaketet även innehåller teoriutbildning. Köp ett paket som passar dig och fyll på med enstaka lektioner. Självklart är du välkommen att prata med oss på skolan om du är osäker på vad som kan passa dig.
  Privatistpaket Mini 2 995,00, 4 körlektioner á 45 minuter, Körhäfte, Frågor på elevcentralen
  Privatistpaket 7 995,00, 8 körlektioner á 45 minuter, Köra bil på elevcentralen, trafikens grunder
  Privatistpaket Maxi 10 995,00, 12 körlektioner á 45 minuter, Teoripaket
  Endast ett paket per person, kan inte kombineras med andra avtal, rabatter eller bytas ut mot andra produkter.

  Prata med receptionen så hjälper vi dig.

  Privat övningskörning i Solna

  Börja lära dig köra bil idag

  Ring oss och boka din första körlektion

  • 08-83 28 55
   08-82 86 71