Ta MC Körkort i Stockholm i vår!

MC Utbildningen hålls av Rembjers Trafikskola i Solna.
Vi har fyra motorcyklar som du kan övningsköra med. Körlektioner bokar du dagtid när det passar dig, boka i tid för det brukar vara många som vill ta MC-körkort under våren. Teorikursen är densamma som för B-körkort med undantag för fordonslektionen då det enbart handlar om MC. Vid andra eller tredje körtillfället får du en uppskattning om hur lång din utbildningstid kan bli, då kan du med hjälp av MC-läraren Michael lägga upp en personlig utbildningsplan.

Körkortstillstånd först

Det första du måste göra är att skaffa ett körkortstillstånd. Det gör du på korkortsportalen.se. Vi kan hjälpa dig med att göra syntestet som du bifogar i din ansökan till Transportstyrelsen. Se till att du ansöker i god tid innan du skall börja övningsköra. Om du skall öva hemma också måste din/dina handledare ansöka om att bli handledare och de blanketterna skickar du med när du skickar in din ansökan.

Teoriutbildning

Din MC Utbildning består av två delar: Teori och Praktik. Teoriutbildningen kan ske på olika sätt.
Du kan gå hela teorikursen hos oss och du får då en djupare förståelse för alla olika moment och de risker som finns i trafiken. Har du redan körkort kan du studera på egen hand och då gör du dina övnings- och testskrivningar hos oss eller hemma och då jobbar du via internet.

Mer om Teoriutbildningen

Teoriprovet

För att göra teoriprovet på Trafikverket måste du ha gjort Risk 1:an och Risk 2:an. När du gjort dessa och är godkänd på dina skrivningar bokar vi ditt teoriprov. Du kan alternativt plugga helt själv och beställa tid för provet själv om du hellre vill det.
Glöm inte bort att ta med dig en giltig legitimation när du skall skriva provet på Trafikverket.

Mer om MC Provet

Praktik, Övningskörning

Den praktiska utbildningen börjar på en parkeringsplats eller vår övningsbana ute i Kungens Kurva där du får lära dig manövrera motorcykeln från grunden. När du lärt dig behärska motorcykeln kommer du få köra ut i trafiken och läraren åker bakpå din MC eller på egen MC efter eller före dig.

På landsvägs och stadskörningen är ni oftast två elever som kör samtidigt och då kommer du dels få köra före din lärare och dels åka bakpå din lärares MC så du får se skillnaden på lärarens placering i förhållande till den andra elevens placering. Du kommer även att lära dig mycket av att känna hur din lärare jobbar med växelval, hastighetsanpassning och avsökning.

Mer om MC Praktik, Övningskörning

Öva på Manöverprovet

Det är även ett manöverprov på körprovet och det övar vi på vid Kungens Kurva vid Heron City där vi kör längre pass så att du hinner gå igenom och öva på alla övningar i lugn och ro. Din lärare kommer tala om för dig när det är dags att boka in manöverpassen.

Mer om MC Provet

Utrustning

Har du personlig utrustning / egna kläder är det bra, det måste vara godkända (CE) mc kläder och du måste ha en intergralhjälm, d.v.s. en stängd hjälm framtill.
Har du inte egna kläder kan du låna av oss förutom stövlar. Vi rekommenderar dock att du så fort som möjligt köper en egen hjälm för att få en som passar just ditt huvud bra.

Kom i tid

Du måste se till att vara på trafikskolan/övningsbanan minst 15 min innan din körlektion börjar, så att du hinner byta om i tid och vara klar när lektionen börjar. Detta eftersom att ni ofta kör flera samtidigt och vi åker när lektionen börjar. Kommer du för sent är risken stor att vi redan åkt och du missar din lektion men får betala ändå.

Anmälan och Tidsbokning

MC Utbildningen hålls av Rembjers Trafikskola i Solna.
Anmälan och tidsbokning kan du göra hos oss på trafikskolan, via internet eller via telefon 08-83 28 55 i receptionen, mellan 08:00–19:00 mån-tisd, 09:00-18: onsd-tors och 09:00-12:00 fredagar.

Mer om Kontakt och Bokning

Avbokning eller återbud

Om du inte kan komma på en bokad körlektion måste du ringa återbud eller anmäla det på nätet senast dagen innan senast kl. 12.00 annars kommer du få betala lektionen. Kommer du inte fram på telefonen så lämnar du meddelande på vår telefonsvarare som talar om vilken tid du ringde.
Du behöver inte betala lektionen om du blir akut sjuk och kan visa upp ett läkarintyg. Vi är dock tacksamma om du kan meddela att du inte kommer för efterfrågan är stor och tiderna begränsade.
Gå till vår Facebook sida här!

Nästa Riskkurs Ett

Alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden.

» riskkurs.se

Nästa Handledarutbildning

Introduktionsutbildning för handledare och elever.

» handledarutbildning.se

Nästa Teorikurs

Lärarledd teoriutbildning del 1 - 4.