Hur mycket kostar ett körkort?

Det här är nog den vanligaste frågan vi får här på skolan.
Och visst hade det vara enklast för alla om det gick att sätta en prislapp på ett körkort. Dessvärre är frågan svår för att inte säga omöjligt att svara på.

För alla är vi olika och har med oss olika förutsättningar och erfarenheter i bagaget vilket också påverkar kostnaden för ett körkort. Det vi vill att du ska veta är att vi har som målsättning att arbeta effektivt och målinriktat utan att ge avkall på något av de moment som krävs. Att ta körkort handlar ju om så mycket mer om att ha ett körkort i plånboken. I slutändan ska du känna dig trygg och säker när du sätter dig bakom ratten och veta vilka regler som gäller i trafiken både teoretiskt och praktiskt.

Nedan ser du vår prislista på körlektioner med och utan teoripaketet inkluderat. Utöver kör- och teoriutbildning tillkommer Vägverkets avgifter samt avgift för den obligatoriska riskutbildningen på halkbana.

Senast uppdaterad 16 september 2015.

Endast körlektioner/

 1 x 45 min 765:-
 1 x 70 min 1 190:-


Körlektioner kvällar/helger 1.530:-/ 2*40 min

Övriga moment

Landsvägskörning ca 4 timmar (2 elever per bil) 1 990 kr
Mörkerdemonstration ca 3 tim 995 kr
Riskkurs Ett 790 kr
Mer information och kursplan finns på riskkurs.se
Riskkurs Två /Gillinge halkbana ca1 900 kr
Alla Sveriges halkbanor finns på riskutbildning.com
Utbildningskontroll 70 min 1.530 kr
Uppvärmning inför framkörning, Lån av bil och lärare vid skolprov från 1.810 kr

Utöver ovanstående kostnader tillkommer Trafikverkets obligatoriska avgifter för körkortstillstånd, kunskapsprov, körprov och tillverkning av körkort.

Hyr en övningsbil

Skolan har moderna övningsbilar, Volvos V40-modell som vi även hyr ut under kortare eller längre tid. Det är en riktig övningsbil med extra speglar och dubbelkommando, det vill säga färdbroms och koppling för framsätespassageraren:

3 tim (fria mil & bensin) - 495 kr
1 dygn (fria mil) - 895 kr
Helg 10.00 fre - 10.00 mån.(Fria mil) - 1 595 kr
Vecka (fria mil) - 3 995 kr
Trängselskattetillägg från 1/1-16. Dygn/helg 70 kr
Vecka 290 kr oavsett hur många passager.Avbokningsregler

Avbokning utan avgift godtas endast enligt gällande avbokningsregler och endast via personlig kontakt: telefon eller på plats i receptionen. Varken telefonsvarare eller mejl godkänns på grund av den tvist som kan uppstå om vi inte kan hänvisa till vem som mottagit din avbokningsinformation.

Avbokning lektioner/kurser för Personbil
• Testlektion: 1 vardag innan senast kl. 13.00
• Körlektion/Egen utb. kontroll: 1 vardag innan senast kl. 13.00
• Landsväg, utbildningskontroll: 2 vardagar innan senast kl. 13.00
• Teori- och körprov: 2 vardagar innan senast kl. 12.00
• Riskutbildningarna: 3 dagar innan bokat datum.
• Introduktionskurs: 3 dagar innan bokat datum.

Kurser
För mer information om vad som ingår i olika paket och kurser, samt priser, enskilda villkor och avbokningsregler hänvisar vi till information på vår hemsida www.odenplan.se
Kurser skall betalas i samband med bokning.

Sjukdom
Sjukdom skall alltid verifieras med ett sjukintyg eller likvärdigt för att du skall få debiterad lektion/kurs tillgodo vid sen avbokning. Vi förbehåller oss rätten att verifiera intyg som ej är utskrivna av läkare/sjukvårdsinrättningar.

Anmälningsavgift
Anmälnings avgift tillkommer utöver lektions/paketkostnader om inget annat angetts i prislista eller annons.

Utandningsprov
I enlighet med STR’s krav tillämpar vi utandningsprov inför lektioner. Skulle ditt utandningsprov bli underkänt får du ej köra din bokade lektion, men måste betala för den bokade tiden.

Kunskapsprov & Körprov – Bil
Vi ansvarar för att boka en tid för körkortsproven hos Trafikverket. Observera att den tid du tilldelas för kunskaps/körprov, endast är preliminär fram till dess att du gör din utbildningskontroll. Är du inte godkänd med skolans körkortsfrågor senast 1 vecka innan bokad kunskapsprovtid, flyttas tiden för provet fram, vilket innebär att även körprovet kan ändras då kunskaps- och körprov bokas som ett sammanhållet körkortsprov.

Återbetalning
Återbetalning av innestående saldo sker utan kostnad under förutsättning att du tagit ditt körkort med oss. Vid avbruten utbildning behåller vi enligt STR’s praxis 10% av innestående saldo. Återbetalning av ej nyttjad produkt eller kurs gäller ej om produkten eller kursen ingår i ett paket. Det vill säga i det fall då du redan har köpt produkten eller utfört kursen hos oss eller en annan utbildare vid ett tidigare tillfälle. I det fall en premie ingår i något av våra lektionspaket drar vi av värdet på premien innan återbetalning sker. Detta gäller endast för de som redan mottagit eller hämtat ut premien. Om värdet på kvarvarande saldo understiger premiens värde återbetalas ingenting.
Om du vill ångra ett köp återbetalas beloppet till fullo, under förutsättning att du kontaktar oss och att eventuella bokningar avbokas i enlighet med övriga villkor. Förbrukningsvaror så som teorimaterial och körkortsfrågor återbetalas ej. – Återbetalning sker avgiftsfritt via bank och kan ta upp till 30 dagar.

Ångerrätt e-handel
Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Enligt 4 § i denna lag gäller inte ångerrätten distansavtal om bland annat:
En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
• En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.
• En förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat program och förseglingen har brutits.

Ångerrätt gäller inte företag, samt endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund, utan att denne reagerar på att produkten ser använd ut. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med kundtjänst innan du skickar tillbaka varor.

Ångerrätten omfattar inte varor som inhandlas på våra skolor, utan avser endast e-handel.
Vid åberopande av ångerrätt:

• Meddela vår kundtjänst inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den att du avser utöva din ångerrätt.
• Returnera varan komplett i produktkartong, om möjligt med ursprungligt emballage, snarast efter att du meddelat oss om att avtalet frånträds. Annat ytteremballage går givetvis bra det också, så länge som varan inte riskerar att skadas i transport
• Bifoga kontouppgifter för återbetalning. Återbetalning sker inom 30dagar från det att varan mottagits av oss.
• Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör ska finnas med i returen.

Vi förbehåller oss rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett. Vi löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Minderårig
För minderåriga elever krävs målsmans medgivande för att de skall få köpa tjänster av oss.

Delbetalning
Avbetalningsmöjlighet finns genom räntefri finansiering från Wasa Kredit eller Resurs. Ansökan hjälper kundtjänst till med.

Avvikelser/Undantag
Vi reserverar oss för att olika villkor kan förekomma i samband med kampanjer, prisjusteringar och andra ändringar i våra villkor avseende betalningar och återköp.

Avtalsförändringar
Avtalsförändringar aviseras genom att du åter måste godkänna våra villkor trots att du gjort det tidigare.
Får du en ny begäran om att godkänna våra villkor, rekommenderar vi dig att läsa igenom dem innan du godkänner dem på nytt, så du vet vilka förändringar som gjorts.

§ FORCE MAJEURE
Odenplans Trafikskola AB friskriver sig från avtalets åtaganden, då yttre eller extrema faktorer, hinder som står utom vår makt och som vi inte hade kunnat räkna med eller förutse, påverkar vår möjlighet att genomföra våra åtaganden utan återbetalning eller ersättningskrav från kunden.
Vi är anslutna till STR (www.str.se)
Gå till vår Facebook sida här!

Nästa Riskkurs Ett

Alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden.

» riskkurs.se

Nästa Handledarutbildning

Introduktionsutbildning för handledare och elever.

» handledarutbildning.se

Nästa Teorikurs

Lärarledd teoriutbildning del 1 - 4.